SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN

SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN

1. 60 derece santigrat sıcaklıkta  hiçbir besin maddesinin yapısında protein, enzim ve
     vitamin bulunmaz.
2. 42 derece santigrat sıcaklığın üzerinde probiyotiklerin büyük çoğunluğu ölür.
3. Sağlıklı bir insanın bağırsaklarında bulunması gereken probiyotik çeşidi 1.000 kadardır.
     Bu sayı kentsel alanlarda yaşayan insanlarda 65-70 kadardır. Probiyotiklerin çeşidini
     arttırmak için besinleri en az 2 saat kadar dinlendirmek gerekir.
4.  Kabuğu soyulan bitkilerin probiyotiklerine sahip olabilmek için karpuz ve kavun dışında
     sebze ve meyvelerin çürümeye başlamalarına izin verilmelidir. Kabuğunu soyduğunuz
     besinin çürümeye başlamış kısmını oyup atmayınız. O kısımları tüketiniz.
5.  Pişirilmiş gıdaların yapısında protein, enzim ve vitaminler bulunmaz.  Yalnızca yağlar,
     karbonhidratlar ve mineraller kalır. Alınan yağları ve karbonhidratları enerjiye çevirecek
     kadar hareken yapılmazsa kilo sorunu ortaya çıkar.
6.  Her bitkinin probiyotiği o bitkinin yetiştiği zaman diliminde aktif olur.
7. Her bitkinin probiyotiği o bitkinin yetiştiği iklimde bulunur.
8.  Bir besin maddesi vücuda alındığında  kendi probiyotiği ile parçalanmalıdır. Başka bir bakteri
      tarafından parçalanırsa  metabolizmaya zarar verebilecek nihai ürünler ortaya çıkabilir. Greyfurt,
      nar ve ısırgan  otu kemoterapi alan hastalara önerilmez, nedeni nihai ürün başka probiyotiklerce
      parçalandığı için metabolizmaya zarar verebilirler.
9.   Propolisler arıların kovanlarını korumak için ürettikleri  doğal bir antibiyotiktir.  Kanserojen değildir.
       Hekim kontrolünde kullanılmalıdır ve 10 günden fazla  kullanılmamalıdır.
10.  Propolisler de diğer antibiyotikler gibi bağırsak florasını yok ederler.
11.  İçerisinde koruyucu kimyasal lar bulunan  paketli gıdaların üzerinde, antibiyotiktir ve bağırsak
       florasını bozar ibaresi  yazılmalıdır.


Her bitkinin probiyotiği farklıdır. Her bir bitkinin yaprağını, çiçeğini, meyvesini, kabuğunu,
        kökünü parçalayan probiyotikler de farklı farklıdır.
13.  Vücudumuzda her organımızın  günlük tükettiği enerji farklı farklıdır. Yağların sindirilmesi için
        karaciğer safra salgılar. Kanser hastaları aşırı yağlı ürünler tüketirlerse karaciğer zayıf düşer.
        Metastaz için uygun hale gelir.
14.  Sinir hücreleri vücut hücrelerimizden farklı çalışır. Bir sinir hücresi , bir vücut hücresinin
       tükettiği enerjinin 11 katı fazla enerji tüketir. Bu nedenle her olayı kafanızda çevirir durursanız
       enerjinizi yanlış yönetirsiniz  bedeniniz hastalıklara açık hale gelir.
15.  Hırs insanda stres yaratır, salgı sistemlerinin stres altında çalışması  sizleri n enerjinizi boş yere
       harcamanıza neden olur, sizi hastalıklara açık hale getirir.
16.  Aldığınız her nefes son nefesiniz olabilir. Bu nedenle her nefesinizi son nefesiniz gibi  yaşayın.
17.  Her insan  kendi aldığı nefesi yaşar. Kimse kimseye bir tek nefes veremez.
18.  Enerjinizi doğru yönetmek istiyorsanız sizi üzen insanları  hayatınızdan çıkarın,
        çıkaramıyorsanız onları duymazdan gelmeyi öğrenmelisiniz.
19. Sağlıklı yaşamak için enerjinizi doğru yönetmelisiniz, sizi üzen insanlara hayır diyebilmelisiniz.
       Sizi üzen insanlara hayır diyemiyorsanız, üzülmeyi hak ediyorsunuzdur. Benim gözlemlerime 
       göre pek çok hastalığın nedeni aşırı duygusallıktan kaynaklanmaktadır.
20. Candida mantarları  besin olarak aldığımız karbonhidratları  alkole çevirir. Kandaki alkol miktarı
       azaldığında merkezi sinir sistemini  uyarır.
21.  Ülkemizde yenilebilir özellikte 12.000 çeşit kadar bitki çeşidi vardır. Sizlerin tükettiğiniz bitki
       çeşidi 65-70 kadardır.
22.  Metabolizmamızın verimli hale gelmesi için vücudumuzda bulunması gereken enzim sayısı
       3.200 kadar olmasına karşı sizlerin vücudunda bulunan enzim sayısı 600 kadardır. Bu sayıyı
       arttırmak için besinlerimizi olabildiğince çeşitlendirmemiz gerekir.
İnsan vücudunda bulunması gereken probiyotik çeşidi 1.000 kadar iken bu sayı sizlerin
         vücudunuzda 65-70 kadardır.
23.   Sağlıklı yaşayabilmek , metabolizmamızı verimli hale getirebilmek için  vücudumuzdaki enzim
        sayısını ve probiyotik sayısını arttırmamız gerekir.
24.   Bir keçi yağmur dindikten hemen sonra aç olsa bile çalıya saldırmaz. Çünkü yapraklar
        üzerindeki probiyotik bakteriler toprağa inmiştir. Keçi hava koşullarına göre  toprağa inmiş
        olan probiyotiklerin yapraklar üzerinde konuşlanması için ortalama 2 saat bekler.
25. Doğru beslenme bundan 10.000 yıl önce atalarımızın ateş, bıçak ve yıkama alışkanlığı yokken
       ki  beslenmesidir.   
26.  Bir ürüne talep varsa, üretici o ürünü üretir.  Üreticinin bakışı  kendisinin de hasta  olması
       değil, başkalarının da hasta olmasına aldırmadan  cebine girecek parayı düşünmesi 
       yönündedir. Siz talep etmezseniz o üretmez!
27. 60 derece santigrat derecede proteinler enzimler vitaminler enzimler yok olurken doğru
       protein kaynaklarımız neler?
       Yumurtayı kaynattınız, polimerleştirdiniz, eti 300 derece santigrat derecede pişirdiniz!
28.  Besi yemi ile beslenmiş hayvan etlerine asla güvenmeyin.
29.  Damacanadan içtiğiniz suya 2 parça çıra atın, dinlendirdikten sonra için. Çıra su içerisine
        geçen radikalleri tutar sizlere zarar vermesini engeller. 
30.  Beslenirken keçileri takip edin, en doğru beslenen hayvanlar onlardır.
31.  Tükettiğiniz etin size faydası olmasa bile zarar vermesine izin vermeyin. Endüstriyel besinlerle
        beslenmiş hayvanların etlerinden uzak durun. 
32.  Sizler mükemmel bir beyine sahipsiniz. Hiçbir aygıt, hiçbir insan sizlerin bedenlerinizdeki hasarları ve hassas
        dengeleri bilemez. Beyninizi doğru güdüleme ve doğru beslenme konusunda gereğini yerine getirdiğiniz
        taktirde hastalığınızın adı ne olursa olsun çözemeyeceğiniz probleminiz yoktur.

       Sizleri seviyorum,  yazacak çok şey var, eğer doğruları görebilmeniz yolunda üzerime düşeni
       kısmen de olsa başardıysam ne mutlu bana…

 

Mustafa KOCA

ODTÜ Kimya Mühendisi

DİĞER BLOG / DUYURU