BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
-Vücudumuzda gerçekleşen sindirim işlevlerinin %70'den daha fazlası faydalı bakteriler tarafından gerçekleştirilir.
-Faydalı Bakterilere probiyotik denilir. (Örnek; Kefir mayası bir çeşit probiyotiktir. Yoğurt mayası başka bir çeşit probiyotiktir, Sirke mayası ayrı bir çeşit probiyotiktir.)
-Her besin maddesinin probiyotiği farklıdır. Bir sindirim işlevinin gerçekleşebilmesi için vücudumuzun onlarca çeşit faydalı bakteriye ihtiyacı vardır.
-Bir metabolizma faaliyetinin tamamlanabilmesi için yüzlerce, binlerce çeşit Faydalı Bakteriye gereksinim vardır.
-Faydalı Bakteriler; Saç kökleri, kaşlar, burun kanalı, göz çukuru, ağız, yutak, mide, bağırsaklar, mesane yolu, karaciğer, akciğer ve eklem aralarında bulunurlar.
-Tükettiğimiz bir besin maddesinin probiyotiği vücutta bulunmuyorsa besin maddesi ön işlemden geçmezse dışkı yoluyla atılır, bir ön işlemden geçerse vücutta biriktirilir KİLO sorununa neden olur.
-Ön işlemden geçmiş metabolizmaya katılamamış besinler karaciğerde basit bir ön işlemden geçirilip vücutta biriktirilir. Birikme OBEZİTE, ALERJİ gibi sorunların ortaya çıkmasına neden olur.
-Besinlerin raf ömürlerini uzatmak için besin maddelerine katılan kimyasallar besin üzerinde bakteri oluşumunu engellediği gibi besinlerle birlikte vücuda alındığında sindirim sisteminde bulunan faydalı bakterileri (probiyotikleri) de yok eder.
-Sodyum Benzoat, Mono Sodyumglukomat, Aspartam, Fruktoz mısır şurubu, Trans yağlar, Gıda Boyaları, Sodyum Sülfit, Sodyum Nitrat, Sodyum Nitrit, BHA; BHT, Sülfür Dioksit, Potasyum Beromat en bilinen kimyasal koruyuculardır.
-Endüstri, zararlı kimyasalları gözden kaçırmak için E kodları kullanmaktadır. E101, E102, E104, ...... E211 gibi yüzlerce kimyasal madde vücudumuzdaki probiyotikleri öldürür ya da MUTASYONA uğratır.
-Ortak yaşamın bir parçası olan probiyotikler olmazsa metabolizma faaliyetleri tamamlanamaz. Metabolizma tamamlanamadığında OBEZİTE, ALLERJİK RAHATSIZLIKLAR, SALGI SİSTEMİ RAHATSIZLIKLARI ortaya çıkar
70C ve üzeri ısı işlemini uygulanması durumunda besinlerin yapısında bulunan enzimler ve vitaminlerin yapısı bozulur. 70C ve üzerinde işlem görmüş bir besinden yalnızca mineral ve enerji yönünden fayda sağlanabilir.
-İnsan vücudunda ortalama 3.200 civarı enzim bulunması gerekirken bu sayı bizlerde 600 civarında bulunmaktadır.
-İnsanlar enzim ve vitamin ihtiyaçlarını ancak çiğ olarak tükettikleri besinlerden sağlayabilirler.
-Kilo vermek için diyet yapmak intihardır.
-Diyet yapıldığında bazı bakterilerin beslenmesi engellenmiş olur. Aç kalan bakteriler ya ölürler, ya diğer bakterilere ya da vücut hücrelerine saldırırlar.
-Salgı sistemini aktifleştirecek enzimler o organlara sağlanmazsa salgı sistemlerine bağlı rahatsızlıklar ortaya çıkar. Eğer salgı sistemlerinden bir tanesi çökerse çöken sistemin etkileşimde bulunduğu diğer sistemler de çöker.
- Antibiyotikler, besinlerin raf ömrünü uzatan kimyasallar, sebze ve meyveler üzerinde bulunan ilaç kalıntıları sindirim sisteminde bulunan bakterileri öldürmezlerse MUTASYONA uğratırlar.
-Mutasyona uğramış bakteriler vücudun tanımlayamadığı bakteriler olduğundan onlara karşı mücadele vermek zorlaşır. Bağışıklık sistemi aciz kalır, bu durum vücudun zayıflamasına, hastalıklara açık hale gelmesine neden olur.
-Vücuda yabancı olan kimyasallar vücut hücrelerini mutasyona uğratırsa, kendi hücremiz vücudumuza yabancılaşır KANSER'e neden olur. Kanser hücresi de bir vücut hücresidir. Mutasyona uğradığı için metabolizma faaliyetleri farklılaşıp vücuda zarar verir. Diğer hücreler o hücreyi çembere aldıkları için kist oluşur.
-Kanser Hastalığının çözümü kanserli hücreyi çepeçevre sarmış olan hücrelerin iyi beslenmesiyle mümkündür. İmmünoterapi ile bu yapılmaktadır. Geçtiğimiz yıl İngiliz Bilim İnsanları immünoterapinin kanser tedavisinde %58 başarıyla %3'lük başarısı olan kemoterapiye alternatif olacağını ortaya koymuşlardır.
-İmmünoterapi bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ile sağlanan bir tedavi yöntemi.
-İmmün sistem ( Bağışıklık sistemi)ni güçlendirmek için bağırsak florasını (faydalı bakteriler) zenginleştirmek gerekir.
-İmmün sistemi güçlendirmek için salatalarda tüketilen besin çeşidinin arttırılması gerekir. Fermante gıdaların tüketilmesi gerekir, şeker ve şeker ürünlerinden uzak durulmalıdır.
-Bal ve şeker farklı besinlerdir.
-Besinler bütün olarak tüketilmelidir.
-Organik ürünler tüketilmelidir.
Bağırsak florasını zenginleştirecek, metabolizmayı verimli hale getirecek, bağışıklık sistemini güçlendirecek, vücut direncini arttıracak tek ürün SİMBİYOTİKTİR.
-SİMBİYOTİK probiyotikler ve prebiyotiklerden oluşan bir gıda takviyesidir.
-Probiyotikler; Faydalı bakteriler
-Prebiyotikler; besin içerisinde bulunan cansız kısım, vitamin, mineral ve enzimlerdir.
VELİLER! SİMBİYOTİK ÖĞRENCİNİZİN BA...
İnsan zekâsı, insan beynindeki sinir hücrelerinin eşleşebilme yeteneğiyle doğrudan ilişkili...
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
-Vücudumuzda gerçekleşen sindirim işlevlerinin %70'den daha fazlası faydalı bakteriler tarafı...
GRİPTEN KORUNMAK İÇİN SİMBİYOTİK...
Doğada bir besin maddesi varsa ve bozuluyorsa o besin maddesini bozacak bakteri de vardır. &n...
İLAÇ KULLANIMINDA BESLENMENİN ÖNEMİ...
‘’ İlaç kullanıyorsanız doğru beslenmelisiniz, doğru besleniyorsanız ilaç kullanmaya ger...
KİLO SORUNU MU YAŞIYORSUNUZ ?
İnsanların ruh ve beden sağlıkları doğrudan metabolizmalarına bağlıdır. İnsan vücudunda ...