PROBİYOTİK TURŞU TARİFİ

PROBİYOTİK TURŞU TARİFİ

Probiyotik turşu yapılırken her kavanoza bir çeşit bitki konulur ve her bitki kendi mayasıyla mayalanır.
NOHUT maya değildir, probiyotiklerin enzim üretebilmesi için gerekli olan doğal bir protein kaynağıdır.
Her bitkinin yenilebilir olan bütün kısımlarının probiyotik turşusu üretilebilir.
Bu tarif 1 litrelik kavanoz için verilmiştir.
1. Temiz yıkanmış bitkinin yenilebilir kısmı
2.  2-3 tane sarımsak
3.  20-30 tane nohut
4. Bir çay bardağı kadar taze sıkılmış limon suyu
5. Yarım kahve fincanı simbiyotik
6. Bir tatlı kaşığı turşu tuzu. ( Çankırı tuzu)
7. Kavanoza konulacak bitkinin üzerini örtecek kadar su.

DİĞER BLOG / DUYURU