PROBİYOTİK TURŞU TARİFİ
Probiyotik turşu yapılırken her kavanoza bir çeşit bitki konulur ve her bitki kendi mayasıyla mayalanır.
NOHUT maya değildir, probiyotiklerin enzim üretebilmesi için gerekli olan doğal bir protein kaynağıdır.
Her bitkinin yenilebilir olan bütün kısımlarının probiyotik turşusu üretilebilir.
Bu tarif 1 litrelik kavanoz için verilmiştir.
1. Temiz yıkanmış bitkinin yenilebilir kısmı
2. 2-3 tane sarımsak
3. 20-30 tane nohut
4. Bir çay bardağı kadar taze sıkılmış limon suyu
5. Yarım kahve fincanı simbiyotik
6. Bir tatlı kaşığı turşu tuzu. ( Çankırı tuzu)
7. Kavanoza konulacak bitkinin üzerini örtecek kadar su.
VELİLER! SİMBİYOTİK ÖĞRENCİNİZİN BA...
İnsan zekâsı, insan beynindeki sinir hücrelerinin eşleşebilme yeteneğiyle doğrudan ilişkili...
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
-Vücudumuzda gerçekleşen sindirim işlevlerinin %70'den daha fazlası faydalı bakteriler tarafı...
GRİPTEN KORUNMAK İÇİN SİMBİYOTİK...
Doğada bir besin maddesi varsa ve bozuluyorsa o besin maddesini bozacak bakteri de vardır. &n...
İLAÇ KULLANIMINDA BESLENMENİN ÖNEMİ...
‘’ İlaç kullanıyorsanız doğru beslenmelisiniz, doğru besleniyorsanız ilaç kullanmaya ger...
KİLO SORUNU MU YAŞIYORSUNUZ ?
İnsanların ruh ve beden sağlıkları doğrudan metabolizmalarına bağlıdır. İnsan vücudunda ...